Verdiepende lezingen

Doe inspiratie en kennis op tijdens de verdiepende lezingen van voormalig olympisch judoka en ervaringsdeskundige Edith Bosch en psycholoog en millennial expert Thijs Launspach. Lees onderstaand meer over deze twee bijzondere sprekers!

Edith Bosch“Liever gelukkig, dan de beste zijn”

Edith Bosch is de succesvolste vrouwelijk judoka van Nederland. Haar hele leven stond in het teken van haar sport en ze leefde lang met het waanidee dat winnen het ultieme geluk zou brengen in haar leven.

Edith was tijdens haar carrière zeer succesvol, maar als mens schoot ze naar eigen zeggen op veel vlakken tekort. Met behulp van een lifecoach won ze in de herfst van haar sportloopbaan de belangrijkste strijd van haar ‘egoïstische’ zelf.

Als ervaringsdeskundige en vanuit de combinatie topsport, presteren op hoog niveau en gedragswetenschappelijke interesse neemt Edith je mee in haar passie om je bewust(er) te maken op het gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en gedrag vs. essentie.

Thijs Launspach“Fokking Druk”

In ‘Fokking druk’ legt Thijs uit waarom we ons tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je kunt doen om dat te voorkomen. Thijs is expert op het gebied van millennials. In zijn lezing neemt hij je mee in waarom er zoveel mensen van tussen de 20-30 jaar thuis zitten met een burn-out, hoe komt dat toch? Deze leeftijdsgroep wordt vaak geplaagd door hoge eisen, prestatiedruk en stressverschijnselen. Ze moeten ook vaak een aantal essentiële vaardigheden over werk nog leren. Want bij personal leadership hoort ook: op een goede manier omgaan met stress, keuzes maken en je focussen op wat écht belangrijk is.

Thijs Launspach (1988) is psycholoog, trainer en auteur. Hij doceert bij de opleiding Psychologie van de Universiteit van Amsterdam en is daarnaast eigenaar bij het Rustburo. Zijn eerste boek ‘Quarterlife’ kwam uit in 2012. Zijn tweede boek, ‘het Millennial Manifest’, is uitgekomen in oktober 2017. ‘Fokking druk’, het nieuwste boek van Thijs Launspach, verscheen in oktober 2018. Wegens groot succes kwam de tweede druk al een week later.